English
Web Design Hrvatska
Naslovna arrow Članci arrow važnost SEO - optimizacija pretraživača
važnost SEO - optimizacija pretraživača E-mail
Sadržaj
važnost SEO - optimizacija pretraživača
Stranica 2

Važnost SEO - optimizacija pretraživača 

Ključna stvar je broj posjetitelja koji će posjetiti vašu stranicu a jednom kad dođu na vašu stranicu poručiti im kroz prikladan web design zašto su tamo i šta trebaju pogledati, obratiti pažnju, koji cilj postići druge tehnike koje kasnije ulaze u sferu marketinga.

Vratimo se na početak prve rečenice i vidjeti što je to SEO (Search Engine Optimisation) odnosno optimizacija pretraživača.

Da bi vam pobliže objasnili što znači SEO i zbog čega to utječe na vaše poslovanje ukratko ćemo vam prezentirati kako analizirati potencijalne posjetitelje na vašoj internet stranici.

Četiri slike ispod prikazuju izvještaj koji je primjer izvještaja vezano za posjete vaših stranica. Prikazano je:

  • ukupan broj posjeta i gledanja stranica koje je vaša stranica imala u proteklom vremenu, prosječni broj posjeta i gledanja i broj posjeta kroz neko vrijeme
  • broj posjetitelja koji su posjetili stranice po prvi puta i broj onih koji su se vratili
  • države iz kojih dolaze posjetitelji te
  • te koja im je bila referenca.


Graf ispod prikazuje da li se posjete povećale ili smanjile kroz proteklo razdoblje.

Prvi broj pokazuje ukupan broj posjeta u proteklom razdoblju za svaki cilj kroz dano razdoblje. Zelene ili crvene strelice i brojevi pokazuju rast ili pad u postotku, posebno onih koji se odnose na proteklo razdoblje.

Zašto sve to? Gledajući i prateći promjene vaših primarnih ciljeva vi u stvari pratite koliko je vaša internet stranica efektivna i promjene, npr. zadnji utjecaj marketing oglašavanja i drugi događaji. 
« Prethodna   Sljedeća »